Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@01:33:57 GMT

مدرسه بزرگ‌ترین آرزوی کودکان دست فروش

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۷۷۹۹

مدرسه بزرگ‌ترین آرزوی کودکان دست فروش

ایسنا/قم دو نفر از کودکان کار در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، از مدرسه رفتن به عنوان بزرگ‌ترین آرزوی خود یاد کردند.

در قوانین شرعی و عرفی به فردی که به بلوغ نرسیده باشد، کودک گفته می‌شود و سن بلوغ برای پسر 15 سال و برای دختر 9 سال است.

اما در امور مختلفی ازجمله مبادلات مالی و خرید و فروش، شرکت در انتخابات، استخدام در ادارات دولتی، دریافت گذرنامه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. سن بلوغ برای افراد ملاک نبوده و افراد زیر 18 سال از این اقدامات محروم هستند.

از نظر سازمان بین المللی کار نیز آن دسته از فعالیت‌های اقتصادی کودکان که موجب آسیب رسیدن به سلامت جسمی، روانی، اخلاقی یا اجتماعی آن‌ها شود، کار کودک است.

متاسفانه در سالیان اخیر شاهد رشد و افزایش کودکان کار در کشور و قم هستیم که البته شرایط نامساعد اقتصادی، تورم و گرانی‌های افسار گسیخته در این امر بی‌تاثیر نیستند.

در قم کافیست یک ساعت وقت برای گشتن در برخی محلات بگذاریم تا از نزدیک با بچه‌های قد و نیم قدی که سر چهارراه‌ها مشغول فروش گل و آدامس و جوراب و از این قبیل اجناس هستند، آشنا شویم.

خبرنگار ایسنا گفت‌وگویی با دو نفر از این کودکان کار داشته است که در ادامه شما را به خواندن آن دعوت می‌کند:

ایسنا: سلام میشه خودتون رو معرفی کنید بچه‌ها؟

-سلام، من فرزاد 9 ساله و خانواده‌مان 9 نفر هستیم که باهم زندگی می‌کنیم.

- سلام من ‌هم فاطمه 8 ساله و دختردایی فرزاد هستم که خانواده ما هم 7 نفره هستیم و هر دو اصالتا اهل افغانستان هستیم.

ایسنا: شغل پدراتون چیه بچه‌ها؟

فرزاد: پدر من ضایعات جمع می‌کند، پدر فاطمه هم در یک رستوران ظرفشور هست.

ایسنا: چندساله در ایران و قم زندگی می‌کنید؟

فرزاد: خانواده ما از حدود 7 سالگی من به ایران و قم مهاجرت کرده‌اند.

فاطمه: اما، خانواده من چندماهی بیشتر نیست که به ایران آمده‌اند و پدر و مادرم در تهران و خودم خونه عمم زندگی می‌کنم.

ایسنا: فاطمه خانم شما چرا تهران نموندید؟

فاطمه: تهران برای دست‌فروشی خیلی خوب نیست، چون هم مبلغ خرید کم است و هم اینکه بهزیستی سخت‌گیرتر از قم هست.

ایسنا: بچه‌ها، یعنی بهزیستی قم سخت‌گیری نیست؟

فرزاد: من خودم چندباری توسط بهزیستی گیر افتادم و حدود یک ماهی نگه‌مون می‌دارن و بعد بر می‌گردیم دوباره و توی این مدت هم به ما کارهای مختلف آموزش می‌دن تا دست فروشی نکنیم.

ایسنا: خب چرا دست فروشی می‌کنید؟

فرزاد: خب مجبوریم کار کنیم، اگر کار نکنیم پولی دستمون رو نمی‌گیره و با خونه موندن هم اتفاق خاصی برامون نمیوفته.

ایسنا: تفریح دارید بچه‌ها یا فقط کار می‌کنید؟

فاطمه: بله، تمام بچه‌هایی که در خانه باهم هستیم جمعه‌ها کار نمی‌کنیم و باهم بازی می‌کنیم.

ایسنا: بچه‌ها بزرگ‌ترین آرزوتون چیه؟

فرزاد: خیلی دوست داریم درس بخونیم و به مدرسه بریم ولی چون هنوز کارت اقامت نداریم نمی‌تونیم مدرسه بریم، من آرزو دارم درس بخونم و وقتی بزرگ شدن پلیس بشم.

فاطمه: ما هم اگر کارت اقامت داشتیم خیلی اتفاقات بهتری برامون رقم می‌خورد، من هم دوست دارم درس بخونم تا دکتر بشم.

ایسنا: خب چرا برای کارت اقامت اقدام نمی‌کنید؟

فرزاد: پدرم چندباری برای گرفتن کارت اقامت مراجعه کرده است ولی بهش گفتند که هر وقت سامانه باز شود می‌توانید کارت اقامت بگیرید.

ایسنا: درآمدتون چقدر هست بچه‌ها؟

فرزاد: ما ستا برادر هستیم که با فاطمه 4 نفری در این چهارراه دست فروشی می‌کنیم و حدودا روزی 500 هزار تومان درآمد داریم که حدودا 400 هزار تومان آن را هر روز آدامس می‌خریم که فرداش بفروشیم.

این تنها چندخط از گفت‌وگو با کودکان کار است، کودکانی که خیلی زود از سن کودکی و بازی‌های خود گذر کردند و از زندگی فقط و فقط کار کردن در زیر آفتاب و باران نصیب‌شان شده است.

اوج آرزوی این کودکان تحصیل و به مدرسه رفتن است که یکی از مانع‌های اصلی درس خواندنشان نداشتن کارت اقامت است.

اگر به هر دلیلی این کارت و اجازه تحصیل به این کودکان داده نمی‌شود، تنها این‌ها هستند که بدون هیچ گناهی درحال نابود شدن هستند؛ هیچ کس نمی‌تواند تضمین دهد که این کودکان از نظر هوشی ضریب پایینی دارند و نمی‌توانند در آینده جزو نوابغ باشند و اگر ما در هر مسئولیتی مانعی برای آن‌ها باشیم هیچ وقت نباید خودمان را ببخشیم.

این کودکان بجای اینکه از صبح تا غروب در گرما و سرما در خیابان دست فروشی کنند، باید با هم سن و سال‌های خود بازی کرده و در مدرسه باشند؛ چراکه انسان باید در هر دوره از سن خود متناسب با همان زندگی کند.

البته از دیگر آسیب‌هایی که خیابان برای این کودکان می‌تواند داشته باشد نیز نباید غفلت کنیم، آسیب‌هایی چون اسیر شدن در دام اعتیاد، افزایش سطح فقر در جامعه، افزایش بی‌سوادی و ...، شاید اگر زمینه لازم برای درس خواندن این کودکان فراهم شود، بتوانیم علاوه بر جلوگیری از مشکلات فوق، شاهد کشف استعدادهای جدیدی در عرصه‌های مختلف باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کودکان کار و خیابانی دستفروشی کودکان کار کارت اقامت دست فروشی بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۷۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»

نمایش مستندی از ارد زند در موزه سینما، اعلام برنامه پانوق فیلم کوتاه و آغاز پیش فروش بلیت یک نمایش جدید در تئاترشهر از خبرهای روز ۱۴ ازدیبهشت‌ماه هستند.

به گزارش ایسنا،  مستند «مدرسه در دست بچه‌ها» ساخته ارد زند در موزه سینما نمایش داده می‌شود.

طبق اعلام روابط عمومی موزه سینما، در ادامه نمایش‌های ویژه فیلم‌های مستند در موزه سینما تحت عنوان «شب‌های مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند، فیلم «مدرسه در دست بچه ها» در سالن فردوس موزه سینما روی پرده می‌رود.

در نشست شب‌های مستند که روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۱۷ برگزار می‌شود، ارد زند مستندساز پیشکسوت درباره این اثر صحبت خواهد کرد.

این فیلم مستند درباره‌ مدرسه‌ای درتهران است که دو روز در سال به دست بچه‌ها اداره می‌شود.   «مدرسه در دست بچه ها» در جشنواره‌ بین‌المللی فیلم کودک اصفهان موفق به دریافت پروانه زرین و در جشنواره فیلم کیش لوح زرین شده بود.  

***

هشتمین جلسه پاتوق فیلم کوتاه با نمایش سه درام و یک فانتزی برگزار می‌شود.

 به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، «ماشوم» در ژانر درام، به نویسندگی مسعود هاشمی‌نژاد و کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین میرزامحمدی ساخته شده است.   «چشماتو ببند» فیلمی در ژانر درام به نویسندگی احسان ثقفی یزدی و کارگردانی ابوذر حیدری است.   «برف سراسری» را نیز پارسا دهقانیان، نویسندگی و کارگردانی کرده و به‌تهیه‌کنندگی داوود رحمانی، در ژانر درام ساخته شده است.   «دندان درخت» اثری فانتزی است به‌ نویسندگی و کارگردانی علی پاک‌نیا که مهبد عبقری تهیه‌کنندگی آن را برعهده داشته است.

سعید هاشم‌زاده، نویسنده و منتقد سینما، به‌عنوان کارشناس جلسه هشتم از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، پس از اکران آثار با کارگردان‌های فیلم‌های کوتاه به نمایش درآمده و مخاطبان به گفت‌وگو می‌نشیند. محمد صابری نیز به عنوان مجری‌کارشناس برنامه حضور خواهد داشت.  

هشتمین جلسه فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با همکاری موسسه فرهنگی، تبلیغاتی بهمن سبز – پخش رویش، یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود.

***

پیش‌فروش بلیت نمایش «دوازده سی‌وشش» به نویسندگی و کارگردانی امید دانشوران که در سالن سایه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود، آغاز شد.  

نمایش «دوازده سی‌وشش» به نویسندگی و کارگردانی امید دانشوران و تهیه‌کنندگی کوروش شاهونه کاری از کمپانی تئاتر جوانان است که از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۸:۱۵ در سالن سایه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.  

زهره محمدی، امیر نصیری و امید دانشوران به‌عنوان بازیگر در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند. آیدا عارفی، محمدرضا فدایی، مهسان یحیی پور نیز بازیگران سیاه‌پوش این نمایش هستند.

نمایش «دوازده سی‌وشش» سال گذشته در جشنواره «هم آغاز» تئاتر شهر شرکت کرده بود و توانست جایزه دوم کارگردانی و سوم طراحی صحنه را از آن خود کند.

داستان این نمایش درباره لکه سیاهی است که در سازمان سفید کننده پیدا می‌شود.

امید دانشوران (طراح صحنه و لباس)، شیدا آذرپور (طراح  صدا)، لعیا شمس‌الدینی (نور)، امید دانشوران (طراح گرافیک)، سعید راسخی پور (ساخت آنونس)، آیدا عارفی (دستیار کارگردان)، هومن مظهری (مجری طرح)، علیرضا ربانی زاده (برنامه‌ریز)، مجتبی راوش (مشاور کارگردان)، سعید راسخی پور (مدیر تبلیغات)، مهسان یحیی پور (مدیریت صحنه)، سعید مشی، امیر عباسی، ساسان سبک‌روح (دستیار صحنه)، حمید تن، محمد غفاری (عوامل فنی)، محمدرضا فدایی، لعیا شمس‌الدینی، آیدا عارفی (گروه صحنه) و علی کیهانی (روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی می‌توانند به سایت ایران کنسرت و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جریان کارت اعتباری مخفی باشگاه‌های بزرگ دنیای فوتبال چیست؟ (زیرنویس فارسی)
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا (س) / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش در مسیر بهشت‌زهرا
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش از بزرگراه شهید هاشمی و بهشت‌زهرا
  • اجرای طرح ساماندهی کودکان گل فروش حاشیه بزرگراه شهید هاشمی و بهشت زهرا (س)
  • ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بهشت زهرا (س)